Missie

ghandi

Oprechting Duurzaamheidscoaching is opgericht vanuit de overtuiging dat mensen en organisaties pas echt succesvol en duurzaam kunnen zijn als ze tot op de vezel oprecht zijn.

Het slechte nieuws is dat het aan de top van veel organisaties helaas nog aan oprechtheid ontbreekt: op grote schaal worden onechte en oneigenlijke argumenten gebruikt om belangen na te streven en dubieus gedrag te verklaren. Echt leiderschap ontbreekt hier. Het goede nieuws is dat er steeds meer organisaties zijn waar dit niet meer de orde van de dag is. Dat zijn organisaties met een duidelijke PURPOSE. De leiders van deze organisaties zijn niet bezig met hun positie maar met hun missie. En dat is wat de wereld hard nodig heeft.

Dit inzicht komt voort uit de ruime ervaring die ik heb opgedaan en nog steeds opdoe binnen de “corporate world”. Als juridisch adviseur binnen de top van het bedrijfsleven en als coach en trainer.

De eerste tien jaar van mijn loopbaan was ik advocaat. Hoewel ik uitstekend leek te functioneren in de topadvocatuur, was dat slechts buitenkant. Ik dacht A maar ik zei B. Ik zei B en ik deed C. Kortom: ik was niet mezelf en ik wist eerlijk gezegd ook echt niet meer wie ik was. In de wereld waarin ik werkte was falen geen optie. Ik was in feite een topvoetballer geworden terwijl ik voetballen helemaal niet leuk vond.

Het gevolg hiervan was dat ik een steeds grotere terughoudendheid had om mijn ware gezicht te laten zien. Bang om niet te voldoen aan het gangbare beeld en de (door mij ingebeelde) verwachtingen binnen mijn werk- en leefomgeving. Bang voor afwijzing, waardoor mijn ware drijfveren, idealen en talenten verborgen bleven.

Sinds ik mijn façade heb laten vallen en trouw ben aan mezelf kom ik steeds dichter bij de quote bovenaan deze pagina: Wat ik denk, zeg en doe is in harmonie met elkaar. Heus niet altijd, maar wel het grootste deel van de tijd. Daardoor ervaar ik geluk en ook nog succes. En ik ben tot het inzicht gekomen dat juist de eigenschappen die zoveel mensen in de top van het bedrijfsleven en de advocatuur met overtuiging (proberen te) tonen, zoals zelfvertrouwen en een duidelijke visie, in werkelijkheid ontbreken.

Doordat ik naast mijn coachingspraktijk ook als juridisch adviseur binnen het bedrijfsleven werkzaam ben, blijf ik vanuit beide werelden waardevolle inzichten opdoen die ik over en weer inzet.

Dubbele missie

Oprechting levert niet alleen een bijdrage aan het verduurzamen van Nederlandse organisaties en mensen, maar wil ook in brede zin een bijdrage leveren aan een duurzame en mooiere wereld. Oprechting doet dit door een deel van haar winst af te dragen aan projecten en initiatieven die naadloos passen bij de missie van Oprechting. Oprechting is bovendien vriend van de Ombir Foundation (www.ombir.org). Een For-purpose organisatie die hulp biedt aan weeskinderen in Nepal. Waarom juist deze Stichting? Omdat de founder, Mick Bröcker, een prachtig voorbeeld is van iemand die van zijn levensmissie zijn werk heeft gemaakt!

 

Benieuwd wat Oprechting voor jou(w organisatie) kan betekenen? Neem dan contact met me op!